Skuteczne negocjacje - Krukowski, Józef (Biuletyn Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół Wydziału Prawa Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, 2013)
Artykuł jest referatem wygłoszonym podczas konferencji zorganizowanej z okazji 30-lecia reaktywacji Sekcji Prawa. Konferencja odbyła się na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim Jana Pawła II w dniu 21 maja 2013 r. Autor opisuje negocjacje w sprawie reaktywacji zlikwidowanej w okresie stalinowskim Sekcji Prawa na Wydziale Prawa Kanonicznego. W artykule Autor wskazuje, że negocjator musi znać cel negocjacji oraz partnera do negocjacji. Musi zachować swoją tożsamość i uwzględniać uwarunkowania społeczno-polityczne.