Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Stefan Kardynał Wyszyński – Absolwent Katedry Kościelnego Prawa Publicznego i Konstytucyjnego KUL” - Romanko, Agnieszka (Biuletyn Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół Wydziału Prawa Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, 2020)
Dnia 18 stycznia 2020 r. w Katolickim Uniwersytecie Lubelskim Jana Pawła II odbyła się Ogólnopolska Konferencja Naukowa pt. „Stefan Kardynał Wyszyński – absolwent Katedry Kościelnego Prawa Publicznego i Konstytucyjnego KUL” połączona z Walnym Zebraniem Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół Wydziału Prawa Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, podczas którego zostały wręczone Nagrody im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego Prymasa Tysiąclecia i Medale „Stefan Kardynał Wyszyński – Nauczyciel Praw Bożych”. Organizatorami konferencji były dwa podmioty: Katedra Kościelnego Prawa Publicznego i Konstytucyjnego KUL oraz Stowarzyszenie Absolwentów i Przyjaciół Wydziału Prawa Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego. Patronat medialny nad wydarzeniem naukowym objął Tygodnik Katolicki „Niedziela”. Ponadto w uroczystości uczestniczyli przedstawiciele wielu środków społecznego przekazu (zarówno radia, jak i telewizji) o zasięgu lokalnym i ogólnopolskim. Wydarzenie znalazło bardzo szerokie uznanie w opinii publicznej, o czym świadczy fakt, że zgromadziło pełną aulę, w której odbywała się uroczystość, a także przyległe korytarze. Uroczystość swoim śpiewem uświetnił Chór Akademicki KUL.