Absolutorium Wydziału Prawa, Prawa Kanonicznego i Administracji Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II - Malinowska, Miłosława; Pasieczna, Dominka (Biuletyn Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół Wydziału Prawa Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, 2016)
Uroczystość Absolutorium, od 2010 r. na stałe wpisała się w kalendarium Wydziału Prawa, Prawa Kanonicznego i Administracji Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II. Inicjatorem i pomysłodawcą tego wydarzenia jest jeden z absolwentów WPPKiA KUL – Łukasz Sadowski. W dniu 29 czerwca 2016 r. uroczyste zakończenie studiów odbyło się po raz szósty.