Sprawozdanie z uroczystości nadania doktoratu honoris causa Zbigniewowi Wojciechowskiemu. Drohobycz, 14 listopada 2012 roku - Lipska, Marzena (Biuletyn Stowarzyszenia Absolwentów i Przyjaciół Wydziału Prawa Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, 2013)
Rada Państwowego Uniwersytetu Pedagogicznego im. Iwana Franki w Drohobyczu dnia 20 września 2012 r. podjęła decyzję o nadaniu tytułu doktora honoris causa partnerom uczelni: polskiemu ekonomiście dr. hab. Kazimierzowi Krupie z Rzeszowa oraz działaczowi politycznemu Zbigniewowi Wojciechowskiemu z Lublina, który w 2011 r. w ten sam sposób został wyróżniony przez Lwowską Narodową Akademię Sztuk Pięknych „za kulturalną, samorządową, społeczno-charytatywną i gospodarczą współpracę na rzecz pojednania polsko-ukraińskiego”.