Ogólnopolska Konferencja Naukowa „Katolickie zasady relacji Państwo-Kościół a prawo polskie”. Warszawa, 20 maja 2015 roku - Kukulski, Andrzej (Biuletyn Stowarzyszenia Kanonistów Polskich, 2015)
Dnia 20 maja 2015 r. w auli Jana Pawła II Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie odbyła się Ogólnopolska Konferencja Naukowa pt. „Katolickie zasady relacji państwo-Kościół a prawo polskie”, której organizatorami byli: UKSW w Warszawie, Wydział Prawa Kanonicznego UKSW i Stowarzyszenie Kanonistów Polskich. Konferencja zorganizowana została pod patronatem Jego Magnificencji Rektora UKSW, ks. prof. dr hab. Stanisława Dziekańskiego.