Śp. Ks. Prof. Dr Hab. Stanisław Paździor (1946-2015) - Bzdyrak, Grzegorz (Biuletyn Stowarzyszenia Kanonistów Polskich, 2016)
Ks. Stanisław Paździor urodził się 24 kwietnia 1946 r. w Bełżycach – Wzgórze, jako syn Bronisława i Marianny z domu Kozłowskiej.