Ś.p. Ks. Remigiusz Sobański (1930-2010) - Sacher, Andrzej (Biuletyn Stowarzyszenia Kanonistów Polskich, 2011)
Ksiądz infułat prof. dr hab. Remigiusz Sobański, prezbiter archidiecezji katowickiej, urodził się 1 sierpnia 1930 r. w Miasteczku Śląskim (woj. śląskie, obecnie diecezja gliwicka). Był członkiem-założycielem Stowarzyszenia Kanonistów Polskich.