Księża częstochowscy we Francji w 100 lecie Archidiecezji Częstochowskiej - Gawron, Krystian (Częstochowskie Studia Teologiczne, 2025)
Tekst podejmuje zagadnienie pracy duszpasterskiej księży częstochowskich pracujących we Francji