Dzisiaj i jutro Tygodnika Katolickiego „Niedziela” - Grabowski, Jarosław (Częstochowskie Studia Teologiczne, 2025)
100-letnia Niedziela, tak bardzo zasłużona dla Kościoła i Ojczyzny, nie może pozostać „prasową jubilatką”, lecz ma się przekształcać w inspirujące i cieka we czasopismo, dostosowane do odbioru przez współczesnego czytelnika. To pismo zarówno informacyjne, jak i formacyjne, wierne nauce Kościoła, które stawia czoła powierzchowności wiary i wzrastającej ignorancji religijnej. Niedziela to tygodnik, którego człon tytułu: „katolicki” zobowiązuje do przekazywania głębokiego sensu i piękna doświadczenia wiary oraz dawania świadectwa chrześcijańskiej sprawności, której osią działania są zawsze ewangeliczne wartości.