Stanisław Polaczek (1861-1937) i jego rodzina - Wojtycza, Janusz (Nasza Przeszłość, 2007)
Referat wygłoszony 9 XI 2002 r. na Sesji pt. „Tadeusz Polaczek-Komecki i jego rodzina” zorganizowanej przez Muzeum Historyczne Miasta Krakowa, Oddział Celestat.