Nieznane dokumenty z XIII wieku - Nowacki, Józef (Nasza Przeszłość, 1948)
W artykule zaprezentowano cztery dokumenty z Archiwum Archidiecezjalnego w Poznaniu i jeden z Archiwum Diecezjalnego we Włocławku