Śmiertelny postrzał w okolice skroni z broni pneumatycznej – opis przypadku - Kowalik, Krzysztof; Savochka, Ilona; Narożnicki, Paweł; Modrzejewski, Andrzej (Problemy Współczesnej Kryminalistyki, 2024)
Autorzy przedstawiają przypadek 45-letniego mężczyzny śmiertelnie postrzelonego z broni pneumatycznej. Na skutek samobójczego wystrzału z broni wiatrówkowej u denata doszło do uszkodzenia prawej kości skroniowej oraz do krwawienia podpajęczynówkowego. Autorzy dyskutują możliwe powikłania po postrzałach z broni pneumatycznej oraz ich skutki, odnosząc własne doświadczenia do doniesień innych autorów.