Dekompozycja struktury graficzno-językowej jako środek ustalania przyczyn patologicznych pisma i miara jego zaburzenia (część III – dekompozycja organizacji pisma na jego poziomie wyższym – linearności) - Feluś, Antoni (Problemy Współczesnej Kryminalistyki, 2024)
Artykuł poświęcony jest jednej z cech analizowanych w badaniach pisma ręcznego – tzw. linearności pisma. Autor zwraca uwagę na wartość poznawczą tej cechy, szczególnie w analizie pisma patologicznego.