Jakie „niespodzianki” kryć może materiał porównawczy? - Goc-Sakowska, Beata (Problemy Współczesnej Kryminalistyki, 2025)
W artykule zaprezentowano jeden z aspektów badań w obrębie materiału porównawczego, jakim jest analiza pod kątem ustalenia jednorodności wykonawczej zapisów porównawczych i ocena wiarygodności tego materiału jako pochodzącego od osoby, której pismo jest identyfikowane. Kwestie te zilustrowano opisem przypadku, w którym do ekspertyzy pismoznawczej testamentu przedstawiono materiał wzorcowy pochodzący od dwóch osób.