Przejdź do głównego menu Przejdź do sekcji głównej Przejdź do stopki

Tom 13 (2009)

Artykuły

Przestępczość pracownicza na przykładzie branży restauracyjnej z uwzględnieniem formy zorganizowanej. Ujęcie kryminalistyczne – zarys problematyki

  • Wojciech Macutkiewicz
DOI: https://doi.org/10.52097/pwk.9002  [Google Scholar]
Opublikowane: 2025-01-31

Abstrakt

Brak

Bibliografia

  1. Z. Rau, Przestępczość zorganizowana w Polsce i jej zwalczanie. Zakamycze 2002. [Google Scholar]
  2. J. Konieczny, Wprowadzenie do bezpieczeństwa biznesu. Warszawa 2004. [Google Scholar]
  3. E. Pływaczewski, Przestępczość zorganizowana i jej zwalczanie w Europie Zachodniej. Warszawa 1992. [Google Scholar]
  4. Profile of a Fraudster. Survey 2007. Forensic Advisory, KPMG. [Google Scholar]
  5. Nadużycia gospodarcze w firmach - wyniki sondażu 2006, Delloite. [Google Scholar]
  6. Pro( dr Kai-D. Bussmann, Global Economic Crime Survey 2005. PriceWare­ hauseCoopers, Martin-Luter-University, Economy & Crime Research Center. [Google Scholar]